E-mail marketing bir markanın e-posta yolu ile kullanıcılara ( hedef kitlelerine ) reklam yapması demektir. Hemen hemen hepimiz e-postalarımızı kontrol etmek için mailimizi açtığımızda markaların reklamları ile karşılaşabiliyoruz. Günümüz de e-posta pazarlama yoğun olarak kullanılıyor. E-posta pazarlamanın bu denli yoğun olarak kullanılmasındaki en büyük etken diğer reklam platformlarına göre düşük maliyetli olmasıdır. E-posta pazarlama kullanıcıların reklamlarınız ile girdiği etkileşimin raporunu da hazırlayabiliyor. Bu yüzden vereceğiniz diğer reklamlar da hatalarınızı analiz edip daha fazla kullanıcıya ulaşma şansı yakalayabiliyorsunuz.
İçindekiler
ToggleE-Mail Marketing Nasıl Yapılır?
Kullanıcıların ilgisini çeken bir e-posta pazarlaması yapmak istiyorsanız işe başlamadan önce dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır.
1-Kullanıcı verilerinin izinlerini almalısınız!
Sitenizin ve sosyal medyanızın reklamını yapmak istiyorsanız izinli kullanıcı verilerinizin olması gerekir. Kullanıcı verilerini bulmak gayet kolaydır. Sitenize ve ya sosyal medyanıza ekleyeceğiniz ‘’e-posta ile bildirim al’’ ve ya kullanıcıların e-postaları ile katılımlarını sağlayacak anketler oluşturmak izinli kullanıcı verilerine ulaşmanızı sağlar. Sosyal medya hesapları içinde facebook app gibi yazılımlardan faydalanarak izinli kullanıcı verilerine ulaşabilirsiniz.
2-Hedef Kitlenizi İyi Analiz Etmelisiniz
E-posta pazarlamasına başlamadan önce dikkat etmeniz gereken hususlardan biriside hedef kitlenizdir. Hedef kitlenizi reklamınıza çekmek için hedef kitlenizin dikkatini çeken reklamlar oluşturmalısınız. Reklamınızı oluşturmadan önce hedef kitlenizdeki bir kullanıcı ile röportaj yapabilirsiniz.
3- Dikkat Çekici Sloganlar Hazırlamalısınız!
E-postanızın içeriğine uygun ve dikkat çekici bir slogan hazırlamak, etkileşim sayınızı önemli derecede arttıracaktır. Sloganınızı hazırlarken konu başlığı ile bağlantılı olmasına önem göstermelisiniz. Konu ile alakasız bir slogan kullanıcıların e-postanızı okumamasına hatta spam klasörüne atmasına sebebiyet verebilir.
4-Sayfa Düzeni :
Reklam sayfanız da her zaman unsubscribe butonunun yer alması gerekir. Kullanıcılar reklamlarınızı almak istemiyorsa reklam sayfanıza unsubscribe butonu koymanız daha doğru olacaktır. Ayrıca reklam sayfanızda da kullanıcıyı harekete geçirici mesaj ve butonlar olmalıdır. Bu sayede kullanıcıların ilgisini çekip sayfanıza yönlendirebilirsiniz.
5-E-posta gönderimlerinizi ve sonuçlarını analiz etmelisiniz!
Kullanıcıların e-postanız ile etkileşim oranını bilmelisiniz. Etkileşimlerin oranını öğrenip sonuça göre reklamınızı düzenleyebilirsiniz. Analiz sonuçlarına göre hatalarınızı görmeniz ileride vereceğiniz reklamlarda başarı oranınızın yükselmesini sağlayacaktır.
Yukarıda bahsi geçen adımları uyguladığınız takdirde başarılı olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken adımları harfiyen uygulayarak başarıya ulaşmanızdır.
Markanız için en uygun çözümleri Linqsocial ile sağlayabilirsiniz.